A Vitéz Kürtős története

Az eredeti kürtőskalács készítését a szülőktől, nagyszülőktől tanultuk, akik családi vállalkozásként először otthon, Székelyudvarhelyen kezdték e sütemény készítésének hagyományos módját újraéleszteni és a kürtőskalácsot, mint a székely konyha remekét újragondolni.

A Vitéz Kürtős küldetése: Megédesíteni az életet ízzel, élménnyel: a kürtőskalács által összehozni az embereket, és értéket közvetíteni a hagyományok kreatív újragondolásával.

Üzlet filozófiánk a vevők becsületes és kedves kiszolgálása, a lehető legjobb minőségben, értéket és élményt nyújtva nekik. Nagyon fontosnak tartjuk egyedi üzleti kultúránk megerősítését, ahol minden alkalmazott a saját magáénak érezheti a céget, így a vásárlókat is különleges bánásmódban részesíti.

Nagymami, Simó Irma

A Vitéz Kürtős receptje a csapat “nagymamájától” : Simó Irmától származik, melyet az évek során a munkatársainkkal közösen fejlesztettünk igazi Vitéz Kürtős ízzé!

Nagymamitól a vidámság és a szorgalmas munka mellett a következő szlogent is megtanultuk: “Itt a finom kürtőskalács: friss, meleg, ropog, ha elfogy még hozok!” és ez a munkaszellem jellemzi ma is a Vitéz Kürtős csapatát. Id. Bálint Irma a kezdetektől egészen 2008 májusáig kísérte aktívan a csapatot, és még a mai napig is ellát minket jó tanácsokkal.

Múltba tekintő
Magyarországi vállalkozásunkat 2004-ben hoztuk létre Lehel Kürtős Bt. néven, melyet brandépítés céljából 2006-ban Vitéz Kürtősre változtattunk. A Vitéz Kürtős éveken át kizárólag csak rendezvényeken volt megtalálható, de folyamatosn dolgoztunk azon, hogy állandó kürtőskalács sütődéket hozzunk létre:

2007 tavaszán elkészült az első, saját tervezésű sütőházunk, amely Budapesten, a III. kerületi Csillagvár Bevásárlóközpont parkolójában azóta is üzemel.

Csillagvár Bevásárlóközpont, 1039 Budapest, Rákóczi út 36.

2008 nyarán nagy álmunk vált valóra, amikor megnyitottuk Vitéz Kürtős sütőházunkat Veszprém sétáló utcájában, hisz vállalkozásunkat Veszprém városa ihlette, mert a vásárokon a veszprémi vásárlóktól kaptuk a legtöbb pozitív visszajelzést munkánkról és kürtőskalácsunkról.

2009 márciusában nyitottunk Vitéz Kürtős Kuckó néven újabb üzletet, a Fővárosi Állat-és Növénykertben, az Oroszlán udvar előtt.

Ez idő alatt több helyen müködtünk még ideiglenes jelleggel, mint: Budapesten, a XIV. kerületben, a Stadionok Metro kijáratánál, a Pesterzsébeti Tesco bejáratánál, vagy Gödöllőn Városi Piac területén, de folyamatosan a fentebb említett három helyen üzemelünk.

2010-ben fő célunk az volt, hogy meglévő üzleteink működését stabilizáljuk, valamint a rendezvényes piacon is megtartsuk vezető pozíciónkat. Ezért a Vitéz Kürtős csapata a Fesztivál Mesterségek Egyesületével együttműködve nyújtott minőségi szolgáltatást országszerte a nagy rendezvényeken, gasztronómiai fesztiválokon.

2011-ben Budapesten újabb időszakos munkapontokat hoztunk létre, mint az Alle Bevásárlóközpontnál szervezett vásárokon, az V. kerületi Városházapark rendezvényein, vagy a nemrég megnyitott Belvárosi Hagyományörző Kézműves Sokaladalmon, a Deák Ferenc utcában (Fashion Street)

2011. novemberében elindították az országban egyedülálló szolgáltatásukat: faszénparázson sült kürtőskalács házhozszállítását, azon melegében!

A kürtőskalács házhozszállító

Ebben az évben elkezdtük a franchise rendszerünk kidolgozását is, valamint természetesen résztvettünk az összes olyan vásáron, fesztiválon, nagyszabású rendezvényen, amelyeken már évek óta megszokhatták a Vitéz Kürtős csapatát!

2012 - 2013 volt a Vitéz Kürtős számára a nagy áttörés: megterveztünk és megalkottunk több kürtőskalács sütéshez kapcsolódó új terméket: Otthoni Ízek szakácskönyv, Vitéz Kürtős Sütőrudak, Vitéz Kürtős Sütőfa, Bake’n’Roll kürtőskalács sütő szett, I Love Kürtőskalács termékek: póló, bögre stb.

Új termékeink

Bevezettünk új rendhagyó kürtőskalács ínyencségeket, mint a glutén- és laktózmentes kürtőskalács, teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt és szőlőcukor felhasználásával készült fitness kürtőskalács, valamint a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes és Kürtőske - a mini kürtőskalács.

2013. október 11-13 között megálmodtuk és nagy sikerrel megszerveztük az I. Kürtőskalács Fesztivált Budapesten, amelyen 15000 látogató vett részt, és a 3 nap alatt több mint 12 000 kalácsot értékesítettünk.

2014. október 10-13 között az I. fesztivál sikerén felbuzdulva életre hívtuk a II. Kürtőskalács Fesztivál is Budapesten, melynek 20000 látogatója volt, és immáron egy új, mesebeli környezetben a Vajdahunyad váránál vártuk az érdeklődőket.

Jövőbe néző
Továbbra is szeretnénk azt csinálni, amihez a legjobban értünk: “igazi kürtőskalácsot, szívvel-lélekkel!”, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatásaink: franchise rendszer, kürtőskalács sütő kellékek, házhozszállítás stb., tovább fejlesztését, minőségibb kivitelezését.